Sökes: Köksoffa med lådor

Klicka för att se nästa bild
(Bild lånad från Blocket)

En sån här vill jag ha!!! Den skulle passa perfekt i vårt kök! Så om nån har en vit kökssoffa med lådor köper jag den gärna!!! =)

Vara omtyckt?!

Jag är en person som vill att alla ska tycka bra om mig. Jag tycker inte om konflikter och mår fruktansvärt dåligt om jag hamnar i en sådan. Jag går och ältar vad jag gjort för fel, hur jag skulle gjort för att ha undvikit konflikten och hur jag skulle kunna ställa allt till rätta. Sen så beror det ju självklart på hur nära personen står oxå...
Att vara så här är inte lätt när man har det jobbet man har... Man måste vara beredd på att man kan hamna i konflikt med både elever och deras föräldrar. OM just detta händer tar jag oftast på mig alldeles för mycket, fast det kanske inte alls är jag som är den stora boven, och då går jag och mår dåligt lääääänge!
Just nu går jag fortfarande och funderar på en konflikt jag hamnade i för flera månader sen. Jag mår inte alls bra av det som hände... Som sagt så är jag ju den som vill vara omtyckt! Tyvärr är det ju bara att inse att man inte kan vara omtyckt av alla och att man ibland också faktiskt gör misstag! Alla gör misstag!!!
Men livet går väl inte under för att man hamnat i en konflikt och inte är omtyckt av alla...fast det kan kännas så ibland... =/

Härlig förmiddag i Branäs!

I tisdags var vi i Branäs på skicross. Teo var i och för sig måttligt road av skicrossen. Han ville hellre gå och titta på gondolerna och alla hundar. Helikoptern var rolig oxå. Den fascinerade honom länge!
Vid lunchdags grillade vi korv i solen! Vi hade en jättemysig förmiddag!!! =)
På vägen hem slocknade Teo innan vi ens kommit ut ur Branäs. ;)




När vi tittade på de galna skidåkarna träffade vi min faster med sambo och två av mina kusiner med familjer.


Korvgrillning


Gött med korv & bröd!


Min dumma mage...

Nu har jag gått i en vecka och haft problem med min mage... Det är magkatarren som spökar... :( Jag har inte haft så himla ont, men jag blir illamående så fort jag inte äter men också så fort jag äter. Magen är som en ballong - igår kväll såg jag ut som att jag var i 5:e månaden. Så är jag hungrig hela tiden, men orkar ändå inte äta så mycket. Inte alls kul!!!
Ska försöka åka till apoteket och köpa nånting. Samarin hjälper ju inte i längden... Borde kanske gå till läkare, men det drar man sig ju för in i det längsta!
Det jag egentligen borde göra (som nog spelar stor roll i mitt magproblem) är att:
* sluta stressa
* sänka kraven
* försöka se mer positivt på saker 
* dra ner på sockerintaget
Lättare sagt än gjort bara...

Premiärtur

I helgen tog Teo sin första tur på sina nya längdskidor. Det gick över förväntan faktiskt, han åkte nästan ända ut till vägen. Men stavarna var så krångliga att hålla i, så de kastade han ganska så snart. 





Kanske är det en blivande världsmästare i längdskidr vi har här???!!! ;)

Första parkett

Idag kom traktorn och plogade på gården och gissa vem som skyndade sig in på sitt rum för att kolla!
Teo frog fram sin lilla korgstol till fönstret och satte sig på första parkett med "kaffekoppen" i högsta hugg! Sååå söt! =)






Önskelista

Tydligen fattades det en liten del av utmaningen jag fick av Elin, Här kommer sista delen:

4 saker på min önskelista
* vinna en massa pengar
* köpa ett större och nyare hus
* få åka utomlands till solen och värmen
* hemlis!!!

Besviken...

Fy, va jag är besviken... Skulle varit till Branäs och ätit med tjejerna nu klockan 20.00, men har mått illa av och till hela dagen så jag blev tvungen att inse att det nog inte var så smart att åka iväg... :( 
Hur kul skulle det vara att köpa mat för flera hundra och så orkar man inte äta??!! :( Dessutom är man inte så roligt sällskap när man inte känner sig på topp heller.
Det är så trist!!! När det väl händer nånting så kan jag inte följa med! Typiskt min otur!!!

I alla fall så tror jag inte att det är magsjuka och det är väl nånting positivt i det hela i alla fall! ;)

Nu blir det soffan och Let´s dance istället för Branäs och god mat. Vad är väl en bal på slottet...


Frågeutmaning

Jag har blivit utmanad av Elin!

4 av mina favoritprogram på TV:
* Desperate housewives
* Greys anatomy
* Inredningsprogram
* Underhållningsprogram, typ Let´s dance

4 saker jag gjorde igår:
* Var på föreläsning
* Åt god middag med mina kollegor
* Lämnade Teo på Paviljongen
* Åt semla

4 saker jag längtar till:
* Våren
* Sommaren
* Att få resa
* Att få känna mig utvilad

4 favoritrestauranger:
*
Alfie
* Mongolian Steakhouse
* Restaurang Näs (Johans mat) ;)
* Sen tog det stopp... Har egentligen inga favoritrestauranger...

Skickar utmaningen vidare till Kvarnhia, Westinhouse och Tvåbarnsmamman. 

Bra föreläsning!

Igår var vi i Torsby på en föreläsning om ADHD och Asperger, om utanförskap, galenskap och kunskap. Det var författarna Åsa Gravander och Stefan Widerlöv som föreläste. De delade med sig av sina erfarenheter och man fick höra hur galet, ledsamt, kreativt och hoppfullt ett liv med ADHD och Asperger kan vara. 
Det var otroligt intressant och lärorikt och man fick många tankar med sig...


Vem är du???

Är lite nyfiken på vilka som är inne och läser min blogg... =) Du kan väl lämna en liten kommentar!
Nu ska jag gå o sova så jag är utvilad inför morgondagen då vi ska åka längdskidor hela dan! ;)
*natti*

Full rulle!!!

Ikväll har vi haft besök av Anna, Vilmer, Mikael och hans dotter Hanna. Hanna är 3 veckor yngre än Teo, så gissa om de haft roligt ihop! ;) 
Det har verkligen varit full rulle! Upp i soffan, ner på golvet, springa några varv och så upp i soffan igen. Skratta, skrika, prata, sjunga, gråta... De var så söta ihop! =) Roligt var att båda hade mörka byxor och svart- och vitrandig tröja. De skulle kunna ha varit tvillingar! Vi satt och pratade just om hur det skulle vara att ha tvillingar och insåg att det nog inte skulle vara en lugn stund - inte om de skulle vara som Teo och Hanna. *puh* Då tänkte jag stilla för mig själv att tvillingar var ju just vad vi skulle kunna ha fått...
Efter besöket och en massa härj tvärsomnade vår lille prins efter att ha svept i sig sin "lalla", borstat tänderna och lagt sig med tutten och snutten. Hoppas nu han är så sliten att han sover hela natten!


Ok att klaga?

Ibland är det så himla skönt att bara "klaga av sig"! Det kan vara allt från småsaker till större saker som man klagar på... Nu till min fundering... Är det ok att klaga??? Ibland kan man känna att man ska vara tyst och nöjd med det man har och inte klaga så mycket... "Det finns viktigare saker här i livet!" "Det finns de som har det värre!" osv osv. Men såna argument hjälper ju lixom inte, man är ju sig själv närmast, eller hur?! 
Hmmm...svår fråga det där och ett ämne som tål att diskuteras - som jag och min man oxå just gjort... Vi kom väl fram till att vi båda irriterar oss på varandras klagande, MEN att egentligen har vi ingen rätt att göra det eftersom vi båda är lika goda kålsupare båda två! ;)

Tröttare än tröttast...

Teo har väldigt svårt att sova inne på dagen. Han är ju van vid att sova ute i sin vagn, men nu när det varit så kallt, även på dagen, så har vi försökt få honom att sova inne. Ibland går det, ibland inte... Förr-förra helgen vägrade Teo somna inne, men blev till slut sååååå trött att han somnade i pappas knä (pappa somnade även han...) och sen fick han sova i soffan i nån timme.





Personlig tränare

Brukar träna lite core framför tv:n och jag har då fått en alldeles egen personlig tränare!!! ;) 

 

Kram till er alla!

Här kommer stor kram till er, alla min läsare, på alla hjärtans dag!!! =)


Historian om kon!

Första gången jag hörde talas om denna var när pappa berättade om ett roligt mail han fått. Han häll på att skratta ihjäl sig när han läste upp det. Nu fick jag denna roliga historia själv på mailen för några dagar sen och ni måste bara få läsa den!!! =)


Faktauppsats om ko, skrivet av en mellanstadieelev:

Historian om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö.

Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.

Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.
Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.

Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger.
Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost.
I osten är det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har bra luktsinne.
Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.

Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare.
Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären.
Konfötterna skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Stolt!!!

Japp, jag är stolt över mig själv! Att jag vågar göra det som jag verkligen har stor ångest för! Såna saker stärker!!! =)

You made my day!!!

Har haft finaste, underbaraste Vilmer och hans goa mamma här ikväll och de räddade verkligen min kväll!!! Jag har snosat, gosat, burit, bytt blöja och bara njutit av Vilmer och hans fina ögon! Tänk att det behövs så lite för att man ska bli glad! =)


Vilmers lilla hand & Johans stora finger! :)

Alla hjärtans dag...



...är det ju på lördag. Vad tycker ni om denna dagen? Har ni köpt eller ska ni köpa något till er älskade?
Jag tycker det är ganska mysigt egentligen... En dag då man verkligen får stanna upp och ge varandra kärlek, för det är så lätt att man i vardagen glömmer bort varandra! Alla måsten tar lixom över och ibland känns det som man knappt pratar eller ens ses...
Vi hade nog vårt alla hjärtans dags-firande i lördags då vi åt middag på Brant´s. Vi passade på när mormor och morfar ville låna Teo över natten! ;) Det var jättegott och riktigt mysigt!!! Vi behöver verkligen göra sånt ibland för att inte glömma bort varandra! Men nåt speciellt firande på lördag blir det nog inte, om nu inte jag får nån liten idé... ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läste på Therese blogg om Alla hjärtans dag och om det är en ångestdag för ensamma... Det behöver det ju inte vara... Alla hjärtans dag är ju en dag då man kan "uppvakta" inte bara sin älskade utan även familjen och vännerna. Sen så menar jag ju inte att man bara ska göra det en gång om året - utan varje dag! Men som sagt...det är lätt att glömma...

Bla, bla, bla, bla...

Här pratas det hela hela tiden!!! Och vem är det som pratar??? Jo, vår käre lille Teo! Han pratar i ett, är nästan aldrig tyst... "Tätt dä" (sätt dig) är hans favorituttryck. Det säger han samtidigt som han slår med handen på golvet eller en stol och då är det bara att sätta sig och vara med i leken. =) Nya ord kommer hela tiden och är det inte ord som kommer så är det läten av olika slag, typ brrrrrrrrrr (traktorn), bambambambam (trumman) etc. Man blir alldeles snurrig av att det aldrig är tyst, men härligt är det!!! =) Kan inte fatta att tiden går så fort och att han faktiskt snart är 21 månader - HJÄLP!!!


Trist...

Ibland tycker man att man ställer upp, hjälper till och gör allt för att det ska vara bra så bra som möjligt... Men vad får man för det??? Ingenting mer än ett sätt som visar att det inte betyder nånting...

Jag har fått en award!!!

Jag har fått en fin award av Kvarnhia och det tackar jag så mycket för!!! =)



Det är kul att andra gillar att läsa det man skriver trots att det många gånger är tjat, gnat och gnäll. ;)

Jag skickar awarden vidare till...
Emmyoemil
Westinhouse
Mammanjoje

Reglerna är enkla: - De som mottagit awarden ska/får lägga upp en bild på den. - Länka till den bloggen du fick den ifrån. - Ge den vidare till max 5 andra bloggare du vill & länka till deras sidor. - Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden. here it goes.

Uppmuntring!

Blev tvungen att muntra upp mig själv lite så jag tittade på bilderna vi tog när vi var i Grebbestad, Fjällbacka och Nordens Ark i somras. Vi lyckades åka dit när vädret var som bäst, så man såg verkligen västkustens bästa sida! Det är så himla mysigt där! En helt underbar helg helt enkelt! =)


Strandlek!


Soldyrkare!


Grebbestad


Fjällbacka


Nordens Ark

...

Den här veckan har varit hemsk!!! Jag är helt totalt utsliten, av många olika skäl... När jag väl är hemma är det enda jag vill att bara få vara ensam och helst sova. Låter verkligen hemskt deprimerande, men det är så det är just nu. Känner mig som världens sämsta fru, mamma, dotter, syster, vän och arbetskamrat... Förhoppningsvis blir det snart bättre och den vanliga Maria kommer tillbaka! Så håll ut - det försöker jag göra...

Utmanad

Fick en utmaning av Malin:
- öppna bildmappen
- öppna sjätte mappen i bildmappen
- publicera sjätte bilden i den mappen på din blogg

 Här är mitt resultat:



Ett kort taget med min mobil sommaren 2005. Precis under bron skymtar man en flotte och på den flotten är mina föräldrar! =)

Skickar utmaningen vidare till Westinhouse & Mammanjoje.

RSS 2.0