Johan...

På vårt bröllop sjöng Marlene och Sofia From this moment on (Shania Twain). Den är verkligen vår låt och jag älskar den! Nu såg jag att texten översatts till svenska, sååå fin! Blev bara tvungen att visa den och Johan, om du läser det här, så vill jag att du ska veta att jag är så otroligt tacksam för att du alltid ställer upp när jag behöver, för att du alltid finns här för mig och för att du alltid visar din kärlek till mig...

Johan, jag älskar dig så!



Den här stunden
(From this moment)

Den här stunden
är du och jag
och vår kärlek
här just i dag.
Jag vill älska,
jag vill älska dig,
i all evighet.

Här bredvid dig
lovar jag dig - evig trohet.
Inget kan skilja oss,
vi ska dela
glädje och sorg.
I all evighet.

Du är den som får mig att bli hel
och himlens alla stjärnor
lyser upp vår väg.
Vår kärlek har vuxit mer och mer.
Så ta min hand,
vi har varann.
Den här stunden är bara vår.
Den här stunden,
i kärlekens spår.
Jag vill va´ med dig hela mitt liv.
I all evighet.

Du är den som fått mej hel
och alla himlens stjärnor
lyser upp vår väg.
Vår kärlek den har vuxit mer och mer.
Så ta min hand, vi har varann.

Vi är här nu,
här du och jag.
Våra löften vi säger i dag.
Hör dom orden.
Jag vill älska dig
- i all evighet.


Svensk text: Maria L Hallengren

Om du vill lyssna på den svenska versionen klicka här
Vill du höra den riktiga versionen (live) klicka här
Båda är underbara!!! =)

Lördag kväll...

...och jag är alldeles ensam, ja förutom Teo och djuren då. Men Teo somnade redan vid halv sju, helt utsliten stackarn efter att ha hälsat på nya kusinen, varit på after ski och ätit pizza i Branäs och dessutom inte sovit på hela dagen, så honom räknar jag inte.
Johan är med grabbarna och bubblar. Hade kunnat följa med, men jag kände inte så mycket för det och dessutom var det enklast med Teo.

Så nu funderar jag på vad jag ska hitta på med...
Se på tv? Finns ju inget bra... Ångrar att jag inte åkte och hyrde en film.
Lösa korsord? Har löst lite av NWT:s Helgkryss, men det är ju så förbaskat svårt!
Läsa? Har precis läst ut andra bolken av Stieg Larson, som var kanon!!! Tyvärr har jag inte den tredje... Har inte bestämt vad jag ska läsa innan jag får tag på tredje och sista boken i trilogin. Började på en bok igår, men den verkade inte så bra...
Sitta vid datorn? Nä...det gör jag redan för mycket!!!

Vad kan jag annars göra? Förslag mottages tacksamt!!!

Blivande kock?

Här hemma har vi en liten kille som älskar att leka med grytor, slevar, sin spis och plastservis - ja, allt som har med köket att göra. Så vi funderar på om vi har en blivande kock! ;)
Snälla mormor kom med två jätteroliga presenter igår; en kaffebryggare och en elvisp! =) Så nu är det bara att brygga kaffe och baka kaka som gäller! (Blött blir det... )


- Vill du ha kaffe mamma?


- Nu ska jag baka en kaka medan kaffet blir bryggt!

Suger i lästarmen!

Mamma hade med en katalog från KAU förut och har nu suttit och bläddrat lite i den. Jag är så himla sugen på att läsa igen... Men det är ju inte så lyckat nu när Johan ska börja på polishögskolan. Fast drömma kan man ju och söka kan man ju oxå göra, bara för att. ;)

Vad vill jag då läsa??? Det är en hel del egentligen... 
* Barnmorska har ju varit en dröm länge, men då ska jag först läsa till sjuksköterska i 3 år och därefter vidare till barnmorska i 1½ år. Hmmm...kanske lite länge när jag redan läst i sammanlagt 5 år! =/
* Speciallärare är något jag skulle kunna tänka mig att läsa vidare till. Mamma inspirerar mig mer och mer och hon försöker även få mig att söka. ;)
Läs- och skrivinlärning är något jag skulle behöva friska upp lite nu när jag arbetar med de yngre barnen i skolan.
Sen så såg jag en ny utbildning som hette Hälsa & Wellness som såg ut att passa mig! =)

Åååå, tänk om man kunde få betalt för att läsa - då skulle jag verkligen göra det!!! Jag trivdes superbra med pluggandet!!!

Lugn & ro önskas

Nu är jag riktigt sliten... Tycker det är liiite för mycket! Känns som att jag aldrig är hemma ju... Städning efter föräldradagar, möten, resor hit och dit... Jag vill bara ha lugn och ro, bara få göra vad jag vill, bara få vara! Skulle nog behöva sova i flera dagar tror jag!!! Så om någon har lite lugn och ro att ge bort tar jag gärna emot! ;)

Tänker tillbaka...

Nu när Teo nu fått en liten kusin fick det oss att tänka tillbaka på tiden då Teo föddes. Va det var underbart!!! Jag tänker ofta på förlossningen och dagarna på patienthotellet. För mig är det några av de bästa dagarna i mitt liv! Jag hoppas så att jag kommer få uppleva detta igen...


Förväntansfull...


ONT!!!


Nykläckt!

Trevlig kväll & förhoppningsvis en trevlig morgondag!

Har nyss kommit hem från ännu ett ljusparty. Den här gången var det hos våra nya grannar. Det var så kul att få komma in i huset och se hur de fått det. Vi var ju med och bjöd på det, så vi hade ju våra planer på hur vi ville ha det... ;) I alla fall var det trevligt att träffa folk, fika och lukta på lite ljus. Köpte inte så mycket (kan ju inte köpa en massa på varje party man är på...det är ju inte sååå billigt...), men det blev i alla fall ett 12-pack med te-ljus.

Imorgon ska jag hinna med både skolan, Torsby och Karlstad. Först lektioner fram till lunch, sen en tur till Torsby där vi ska bowla och besöka  biblioteket med eleverna och sen åker jag med familjen direkt till Karlstad och snosar bebis!!! Jag har ju blivit "moster" till en underbart söt liten kille. :) Längtar till imorgon!!! Det kanske ni förstår?!

Uj, uj, uj...

Nu är det såååå spännande!!! ;)

Lyxig söndagsmiddag!

Idag blev vi bortbjudna på en mycket god middag! Maria & Lars bjöd oss på hasselbackspotatis, tjädergryta, rotfrukter och sallad. Till efterrätt blev det kaffe och glass. Så mumsigt!!!
Så skulle man ha det mer ofta - goda vänner & god mat på en och samma gång! =)

Ny design

Nu har jag pysslat lite med designen, men är fortfarande inte nöjd. Hjälp, vilken tid det tar!!! Får nog ta mig en liten funderare... Skulle vilja ändra headern, men har ju inget program att fixa till den i... Lite synd!

Möhippan!

Ha, ha, ha ,kom att tänka på min möhippa! Det var verkligen en upplevelse! =)
Dagen började med att Malin kallade upp mig på scenen i skolans matsal. Dum som jag är fattade jag ingenting förrän de andra dök upp. Uppe på scenen, inför en massa barn och andra lärare, blev jag sminkad och omklädd. Sedan fick jag måla en tavla. Motivet skulle vara min blivande man. Resultatet blev inte Johan sååå glad över precis... Jag målade en gris! Hmmmm...jag vet, inte så snällt att måla en gris...men jag blev så stressad och jag har verkligen inte ärvt min mors talanger för att måla. Så då blev det en gris eftersom Johan ibland blir kallad Gris-Larsson av sina vänner.
När jag väl var klar fick jag lyssna på musik i en mp3-spelare och sjunga till i microfon!!! Fy, jag vill nog inte ens höra hur hemskt det förmodligen lät. Men alla andra hade ju kul! =)



Efter att jag fått iväg alla mina elever till bussen så tog de med mig in i gymnastiksalen på skolan där vi utövade Chi Gong. Det var kul att prova på, men vi var lite fnittriga...(fast vi var nyktra!!!) ;)
Sedan var det dags att åka iväg. Först en sväng till Konsum där det skulle köpas färdkost och senare iväg till..............Torsby. Där började vi med en sväng till Toria. Där skulle jag spela och sjunga ihop pengar till mat. Den enda sång jag just då kom på att jag kunde spela på gitarr var Nyss så träffa jag en krokodil, så den fick det bli. Herregud, va det var pinsamt! Fick inte in sååå mycket pengar då... ;)



Efter skönsången skulle jag handla. Fick en handlingslista och en vagn med mig in på Toria och så skulle jag plocka i varorna. Kruxet var att jag inte fick ta från hyllorna utan jag skulle ta från andras vagnar eller korgar och jag fick INTE fråga om lov. Gissa om folk tittade konstigt på mig!!! En liten pojkade ropade till sin mamma (när jag tog från deras vagn):         - Mamma, titta hon snor! Som tur var förstod mamman på mitt utseende att det var nånting skumt med det hela! När jag väl fått ihop det mesta var det dags att ställa tillbaka allt, men då fick jag inte ge tillbaka till dem jag tagit ifrån utan jag skulle lägga i någon helt annans vagn. Då tog jag min chans och la alla varorna i en och samma vagn! Smart!!! =) Den där stackars kvinnan gick till kassan med proppfull vagn och började lasta upp på bandet och när halva vagnen var urplockad så utbrister hon: - Men det där är ju inte mitt! Gissa om vi stod och gapskrattade!!! =) I samma kö som kvinnan stod pojken och hans familj. Pojken pekar på mig och säger till sin pappa: - Där är hon som snodde! Oj, oj, oj, man får ju hoppas att hans föräldrar förklarade för honom! ;)
Efter jag skämt ut mig på Toria fikade vi på Wienerkonditoriet och då var det lugnt - inga pinsamheter!
Under fikat berättade tjejerna om nästa uppdrag. Det var att jag skulle samla ihop lite bröllopspresenter från de olika affärerna i Torsby, men jag skulle inte ha några pengar utan tigga ihop!!! Det var så himla kul och det gick så himla bra!!! De var jättegenerösa och jag har fått flera fina minnen, bl.a. en stor fin julängel från Lågprisvaruhuset, ett halsband från Stil och en fin nyckelring från Systrarna.
Sedan avslutade vi dagen med en middag på kina-restaurangen!
Sammanfattningsvis - en helt underbart rolig dag (trots att jag var nykter)!!!! Jag skulle gärna göra om den, men då skulle jag inte vara gravid! ;)

Money, money, money

Dessa förbaskade pengar... Tänk vad livet vore enklare om man var ekonomiskt oberoende!!! Jag säger inte att man blir lyckligare av att ha en massa pengar, men...eller jo förresten det borde man ju bli...

Om man hade en massa pengar så kunde man:
* betala räkningarna utan gnäll
* köpa vad man ville utan att behöva tänka på priset
* köpa vad man ville utan att behöva tänka på vad man borde prioritera istället
* resa vart man ville när som helst
* jobba mindre och vara hemma med familjen mer
* gå ut och äta på restaurang mer ofta (men inte för ofta, för då blir det nog ganska sååå trist)
* betala någon för att göra allt tråkigt hushållsjobb
o.s.v o.s.v o.s.v.......................................

Hmmm, jag vill verkligen vinna en massa miljoner!!! Men då kanske jag borde köpa lotter eller spela...annars kan det ju inte bli nån vinst! =/ =)


Hallå!!!!

- Inspirationen, jag ropar på dig!!! Var är du???

De senaste dagarna har min inspiration till bloggen varit helt borta. Är nog alla de där tankarna inuti mitt huvud som jagat bort den. Hoppas att the big inspiration snart är tillbaka så ni har nåt kul att läsa!

Smått kaos!

Jag fattar inte hur det kan få plats så många tankar i ett huvud... Nu är det faktiskt lite smått kaos! =/

Ingen ork...

Idag blir det inget bloggande... Jag orkar inte! Är så fruktansvärt trött och har fått ont i huvudet, så jag ska snart gå och lägga mig istället. =(
Natti.

Gaaaaaah!!!

Nu har jag suttit väldigt länge, alltför länge, med att försöka få till en bra design på bloggen... Är väl en bit på väg, men får nog fortsätta imorgon för nu borde jag sovit för länge sen så trött som jag är. Hoppas på ett nytt utseende på bloggen imorgon!
Natti!

Inte ta för givet...

Jag har efter en viss motgång lärt mig att jag inte kan ta saker för givet längre... Just denna motgång har satt ett djupt spår i mig och det är något jag ofta fäller tårar över. Innan tog jag detta helt för givet, att det skulle bli så här fanns inte i mina tankar alls. Men nu vet jag att jag måste leva med detta resten av mitt liv och även om det stundvis är fruktansvärt jobbigt och orättvist så har det fört något positivt med sig som inte skulle varit om det inte blivit så här...

"Tattor"

Innan det var dags för Teo att lägga sig tog vi en liten promenad i snön med pulkan. Under promenaden såg vi två traktorer och Teo var överlycklig!!! Han älskar "tattor" och han blev så sur när vi vände för att gå hem igen. Det är nog dags för en ny tur i morfars traktor! =)

Här är bilder från början av vintern när Teo tog en tur med morfar. (Inte världens bästa bilder eftersom de är tagna med min mobil...)




Pappa polis

Idag är Johan till Karlstad på information om polisutbildningen. Jag kan fortfarande inte fatta att han ska börja läsa till polis om en och en halv månad... Min Johan - polis!!!


Kanske är så här jag får se honom??? *hihi*

Jag tror i och för sig att det yrket kommer passa honom bra! Och han är ju så trött på att snickra (vilket jag förstår efter all renovering här hemma...). Men som ett av barnen o 0-2:an sa när vi pratade om att Johan ska bli polis - har han tänkt på att han kan bli skjuten??? Det är nog mest jag som tänker så... Jag tänker ju på allt hemskt som kan hända, men Johan säger att det är större risk att det ska hända honom något när han jobbar som snickare än när han jobbar som polis. Får väl tro på honom!
I alla fall så är jag såå stolt över att han kom in första gången han sökte och jag ska verkligen stötta honom genom studietiden!!! =) 

Teos sång

Den här texten läste Malin (som är Teos gudmor) på Teos dop. Den är underbar!

Teos sång

Du somnar sött vid mammas bröst
Du finner lugn och ro
Och du ser världen är så stor
Du somnar sött vid mammas bröst
En ängel som du är
Och du är välkommen till oss

Vill ligga nära när du sover
Du är den finaste av gåvor
I dina ögon ser jag mig
Man blir glad
Av kärleken till dig


Du somnar sött vid mammas bröst
Du finner lugn och ro
Och du ser världen är så stor
Du somnar sött vid mammas bröst
En ängel som du är
Och du är välkommen till oss


Mitt liv har fått en helt ny mening
I detta kaos i en värld
Full av förnedring
Du sprider glädje i vårt hus
När du skiner upp som det gladaste av ljus


Du somnar sött vid mammas bröst
Du finner lugn och ro
Och du ser världen är så stor
Du somnar sött vid mammas bröst
En ängel som du är
Och du är välkommen till oss
Och du är välkommen till oss

Text och musik: Mojje





Hoppas det är ok, Malin, att du är med på kort... ;)


Vår prins!!!

Jag såg själva livet i dig när du kom
Jag såg hela himlen bakom
Du var allt vad mirakel betytt
Och jag kände hur jag föddes på nytt

I rummet omkring oss, stod änglarna tätt
Dem log emot oss på sitt himmelska sätt
Skyddade sin gåva till mig
Och jag tackar Gud för att han sänt dig

Du prins av lycka, prins av kärleken
Hertigen av äventyret, nyfikenheten
Inte störst, inte först
Men väldigt speciell
Jag är så glad att du finns
Min älskade lille prins

Jag önskar att du får precis det du vill
Jag önskar dig världen och himlen därtill
Vet att livet, det väntar på dig
Och att jag alltid ska finnas för dig

Du prins av lycka, prins av kärleken
Hertigen av äventyret, nyfikenheten
Inte störst, inte först
Men väldigt speciell
Jag är så glad att du finns
Min älskade lille prins

Vinden viskar runt ditt namn och vinkar
- Kom och lek
Full av skratt mitt hjärtas skatt
och stora kärlek

Du prins av lycka, prins av kärleken
Hertigen av äventyret, nyfikenheten
Inte störst, inte först
Men väldigt speciell
Jag är så glad att du finns
Min älskade lille prins


Bra dag!

Idag har det verkligen varit en bra dag! Synd bara att den tog slut alldeles för fort... Varför kan inte helgerna vara ännu längre???
Vi åkte iväg redan strax före nio i morse för att landa i Torsby. Jag hade äntligen fått en tid för ansiktsbehandling (fick presentkort FÖRRA julen...) och skulle vara där tio. Som vanligt var vi väl sena iväg, men vi skulle ju ändå hinna. På väg upptäckte vi att det var väldigt halkigt och när vi värmade oss Värnäs fick vi höra på radion om en bilolycka (tur i oturen att vi kom iväg för sent kanske, tänk om vi hamnat mitt i allt...). Åh nej...tiden!!! Hur skulle det gå? Ja, det gick ju inte så bra - vi fick stå i bilkö och kom självklart nästan tio minuter för sent. Kanske inte så bra start på dagen, men den skulle bara bli bättre. Ansiktsbehandlingen var gudomlig!!! Helt underbart att ligga under ett varmt och mjukt täcke, lyssna på lugn musik och bara bli ompysslad i en och en halv timme!!! Nu är jag som en ny människa med plockade ögonbryn, inga orenheter och slät och mjuk hy! =)
Nu ska jag verkligen unna mig att åka iväg på behandling lite då och då. Det var absolut inte dyrt och varför prioriterar man inte sin hud mer??? Jag måste det eftersom jag har en så känslig hy... Skärpning Maria!!!

Under min ansiktsbehandling badade Johan och Teo. Teo var överlycklig! Han ville absolut inte gå upp.





Efter detta bar det av till Wienerkonditoriet där vi smällde i oss en god smörgås och sedan kaffe och semla. MUMS!!! Blev tvungen att köpa med en hem oxå (den ligger och ropar på mig nu!!!).

Sista anhalten var ett besök hos farmor på Solliden. Hon blev överlycklig över att se oss, ja speciellt Teo. Det var det bästa som hänt henne på länge, sa hon. Att vi kom var inte så noga, bara hon fick se Teo. Ha, ha, ha. Jobbigt var att hon var ledsen...ledsen över att vara där. Hon vill verkligen hem och saknar farfar så otroligt mycket. Under tiden vi var där så kom farfar, mamma och pappa och när farmor fick se sin älskade så brast hon ut i gråt och frågade gång på gång vart han varit. och varför han varit borta så länge.. (Usch, jag vill inte bli gammal... =/ ) I alla fall så fick hon en stor kram av Teo innan vi åkte hem och jag tror inte hon ville släppa honom. =)



Nu har jag precis kommit ur duschen efter att ha kört ett litet styrkepass och ska strax gå och fixa mig lite te och mumsa i mig semlan. Visst har jag gjort mig förtjänt av den???!!! ;)

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Nej tack, jag vet det... =/

Anton - en äkta flat

I januari 2006 hämtade vi en 4 månaders flatcoated retriever-kille från Vålberg. Vi hade diskuterat ett tag om vi skulle skaffa hund. Johan har ju alltid sagt att han ville ha hund, han är uppväxt med detta djur. Jag var tveksam först eftersom jag inte alls var van vid hundar, men efter många diskussioner och andra omständigheter så bestämde vi oss för att köpa en liten valp. Jag ville ju ha en golden, men Johan skulle inte ha en soffpotatis utan en hund han kunde jobba med. Vi kollade annonser på Blocket varje dag och en dag hittade Johan en annons om flat-valpar. Ingen av oss visste nånting om just den rasen, så vi läste väl lite... Så ringde Johan och helt plötsligt hade han bestämt att vi nästa dag skulle åka ner till Vålberg för att titta.
Väl framme gick vi upp på verandan och ringde på dörrklockan. På insidan hörde vi ett antal hundar skälla och hoppa på dörren. HJÄLP, var min första tanke!!! Vad är det här? När vi kom in var det fyra stycken överlyckliga flatcoated retrievrar som mötte oss. Vi höll praktiskt taget på att bli överfallna av mamman och hennes tre valpar! *hihi* Det var två hanar att välja mellan och de var verkligen helt olika!!! Den ena var lugn och låg mest och dåsade i ett hörn. Den andra var full av liv och satt vid oss hela tiden och ville bli kliad. Gissa vem som var Anton!!! Jo, Anton var den som mest låg och dåsade... Kan ni tänka er det??? Vår Anton, såååå lugn! Helt otroligt...
Varför valde vi då just honom? Jo, han hade "finast utseende" för utställning (enligt ägarna) och Johan blev så sugen på att ställa ut efter att han hört hur bra det gått för Antons mamma och andra släktningar i stamtavlan. Än har det dock inte blivit någon utställning, men jag vet att Hund-Madde oxå sagt att hon tycker vi borde ställa ut honom, så kanske nån gång att vi får tummarna ur...
I alla fall så blev Anton med oss hem samma dag och han fann sig till rätta med detsamma. När vi fick besök den första tiden så lyfte Anton knappt på huvuvdet och tittade på gästerna, men hur är han nu??? Jo, han fullkomligt vräker sig upp och överfaller dem med viftande svans. Han älskar verkligen människor... *puh* Han förändrade sig ju längre tiden gick och nu är han en äkta flat!!!

Så här står det om rasen på flatcoated retrieverklubbens hemsida:

HUR är en Flatcoated Retriever? .... - Jo, en livlig, krävande hund!

En Flatcoated Retriever är en familjemedlem som med öppet sinnelag, stort tillmötesgående och med en ständigt viftande svans alltid är med på noterna. Den har en stor portion aptit på livet och delar ofta med sig av blöta pussar till allt och alla och försöker gärna tillskansa sig både små och stora godbitar här och där. 

Men det är inte bara att stoppa in tändningsnyckeln, vrida om och hoppas att allt ska fungera!

Ty dess vakna och rörliga intellekt behöver mycket stimulans! Det livliga temperamentet gör att det inte enbart är tillräckligt med motion runt kvarteret eller annan fysisk träning för att bli av med all överloppsenergi som finns. Nej, en flatcoat behöver utsättas för utmaningar och ställas inför problemlösningar.

När den får använda sin kapacitet, utnyttja sin mentala styrka i olika arbetsuppgifter, då blommar den ut i sin fulla prakt och då får man den mest fantastiska följeslagare man kan tänka sig!

Är det där verkligen en hund för oss??? Hmmm... Men här är i alla fall vår dyrgrip!!! =)


Några veckor efter att vi fått honom!


Sommaren -06


Vacker!!!


Anton vill gärna ha lite koll på vad Teo gör och var han är. ;)


Plocka, plocka, plocka...

Gaaaah, jag blir tokig på allt plockande!!! Tycker inte jag gör nåt annat än plockar, dammsuger, plockar, dammsuger, plockar... Ok, nu tänker ni (som Johan) att jag är för noga... Ja, jag vet! Men jag är ju sån och jag vill verkligen ha ordning runt omkring mig. Jag klarar inte av när det är rörigt, dammigt, hårigt etc etc... Jag får paniiiik!!! 
Men jag kanske måste lära mig att leva med att det kommer vara så här - plocka, dammsuga, torka - resten av livet...

Träning ger färdighet!!!

Idag var det första friskis-passet efter juluppehållet och jag blev inte alls sliten utan tvärtom - det kändes väldigt enkelt! Kanske är det min core-träning som gett resultat???!!! Nu SKA jag komma i form igen!!! TJOHOOOO!!! =) Bara styrkepassen som saknas... Tänkte att när badhuset kommit igång med sitt lilla gym så ska jag va en av dom som ska utnyttja det! Här ska byggas muskler!!! *hahaha*

Boooooooomba!

Kom på en till må-bra-låt som gör mig riktig glad och dessutom påminner mig om rallycrossen för nåt år sen: La Bomba med King Africa. Såååå skön!!! Riktig sommar-feeling i den!  =)

Låtar som får en att må bra!

Om jag har nån dag som jag känner mig lite nere så brukar jag lyssna på musik som gör mig glad. Har några favoritlåtar som jag tänkte tipsa om.

Må-bra-musik:
* I can see clearly now - Johnny Nash
* Håller min dörr på glänt - Nisse Hellberg
* Rock & roll - Eric Hutchinson
* Beautiful sunday - Daniel Boone
* Let your love flow - The Bellamy Brothers
* What tou get is what you see - Tina Turner
* Sad songs - Elton John
* Burning love - Elvis
* Faith - George Michael
* Islands in the stream - Dolly Parton & Kenny Rogers
* De flesta låtarna med Shania Twain
* En del dansband... (Jag är dansbandsskadad - mina föräldrars fel!!!!) 

Ja, det finns massor av bra må-bra-musik och det roliga är att oftast (för mig i alla fall) så är det äldre musik som är bäst att lyssna på. Undrar varför...

Har ni några bra tips på må-bra-musik??? Vad lyssnar ni på när ni är lite nere?


Ny favorit!

Teo har fått en ny favoritfilm! Eller ja "Gungu" (Pingu) är väl en stor favorit än, men han har fått stor konkurrens av Alla vi barn i Bullerbyn! =)
Så här såg det ut igår när han hade en liten lugn filmstund med Fia som sällskap.


Snurriga tankar...

Har precis kommit hem efter en 40 minuters ensam promenad. Det är så skönt att få komma ut och rensa alla tankar!
Just nu är det många tankar som snurrar runt i mitt huvud, både positiva och negativa, och dessa måste lixom sorteras... Då är det skönt att bara vara ensam ute och gå bort stressen.
Jag är en person som har höga krav på mig själv och på det jag gör och det är inte alltid så bra... Jag vill helst att mina drömmar ska besannas NU och får jag en idé så vill jag helst göra det på stört. Det blir helt enkelt alldeles för mycket för mig och stressmagen kommer smygande, lixom huvudvärken. Hmmm...försöker verkligen ändra på mig, men hur lätt är det??? Fråga Johan! ;)
Motion och träning är ju egentligen något som både min kropp och mitt psyke måste ha, men när ska tiden finnas??? Innan jag blev gravid tränade jag i alla fall 2-3 dagar/vecka, men pga blödningar tidigt i graviditeten tyckte läkarna att jag skulle ta det lugnt. Efter det har jag inte kommit igång igen, mer än att jag lyckats komma iväg på Friskis & Svettis varannan vecka kanske. Nu har jag lovat mig själv att jag MÅSTE, för min egen skull! Ja, för Johans och Teos oxå... Mitt humör är inte att leka med!!! Förstår att Teo fått ett så hemskt humör och en sån otrolig vilja med de föräldrar han har!  Redan på BB sa de att den här pojken har en enorm vilja och tänk så rätt de hade! ;)

Bättre sent än aldrig...

2008-års lista!

· Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Näe, tror inte det...

· Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga löften... Ingen idé för jag orkar ändå inte hålla dem...

· Vilka länder besökte du? Norge, Grekland

· Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Bättre sommar med mycket sol och värme! 

· Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? Teos 1-års dag tror jag. =)


Glad Teo på 1-års dagen

· Vad var din största framgång 2008? Att jag fick ett tillsvidare-jobb på Transtrands friskola.

· Största misstaget? Hmmm...kan jag tyvärr inte skriva om här...

· Har du varit sjuk eller skadat dig? Nja...förutom min näst intill dagliga huvudvärk har jag varit frisk. 

· Bästa köpet? Köket!

· Vad spenderade du mest pengar på? Köket...

· Gjorde någonting dig riktigt glad? När Johan fick besked om att han kommit in på polishögskolan! Blev så otroligt glad för hans skull!

· Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Oj...vet inte...


· Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Varken eller tror jag...

· Vad önskar du att du gjort mer? Njutit av mammaledigheten! Den tog ju slut så fort!

· Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat!


· Hur tillbringade du nyår? Vi var hemma hos Malin & Martin!


Vi på nyårsafton

· Blev du kär i år? Är fortfarande kär i den jag träffade för 10½ år sen! ;)

· Favoritprogram på TV? Desperate Housewives & Greys anatomy


· Bästa boken du läste? Många... Men Stieg Larssons Män som hatar kvinnor var superbra!

· Största musikaliska upptäckten? Eh...ingen aning!


· Något du önskade dig och fick? Önskade mig nog inget... Jo, jobbet jag fick! =)

· Något du önskade dig men inte fick? Inget jag avslöjar här tror jag... ;) 

· Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Oj, hur ska jag komma ihåg det??? Firade hemma med nära & kära antar jag. ;) 


· Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns det väl alltid! Bättre sommar, mindre stress, mindre huvudvärk... 

Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Mamma-stilen??!! (Har oftare på mig mysbyxor än innan jag fick barn)  =) Nä, ingen aning...

· Vad fick dig att må bra? Min älskade familj och mina underbara vänner.

· De bästa nya människorna du träffade år 2008? Ny och ny, men jag uppskattar min nya vänskap med en av mina arbetskamrater! (Det ska du veta, om du läser detta!)  =)


Vårt nya kök!

I slutet av september satte vi igång med renovering av vårt kök. Under renoveringen bodde vi i mormors o morfars hus i Backa. Lagom till 1:a advent fick vi flytta hem igen till ett nyrenoverat och stort kök!!! Här är resultatet! =)

Först ut lite bilder från köket innan vi köpte huset:







Så några bilder under vår första renovering:







Så här ser då köket ut nu (efter att vi rivit väggen ni ser på kortrt ovanför):









Kanske inte världens bästa bilder och ni får bortse från att det är lite rörigt, men ni ser i alla fall omvandlingen!!! =)

Dumma fullmåne!

Teo har krånglat hela natten... Vaknat massor av gånger och varit jätteledsen. Till slut tog vi honom in till oss... Nu är jag supertrött och skulle bara vilja lägga mig under det varma täcket och sova, men det var min tur att gå upp med Teo och låta Johan sova lite till. Att katterna också hållit på och jamat och sprungit runt i huset har ju inte gjort saken bättre då... Måste vara fullmånens fel!!! Dumma fullmåne! :/

Kan man bli annat än glad...



...av Teos underbara leende??? =)


Pappersbröllop

Pratade om bröllop med en blivande brud på msn förut. Kan knappt fatta att det är två år sen vi gifte oss... På nyårsafton firade vi pappersbröllop, som det tydligen så fint heter. ;) Vår bröllopsdag var (tillsammans med dagen då Teo föddes) mitt livs underbaraste dag! Allt var så häftigt! =)

Dagen började med en tiiiidig morgon. Jenny kom och började fixa med mitt hår. Sen kom Therese, dagens fotograf, för att fotografera allt från morgon till kväll. Mina tärnor kom också och blev iordninggjorda. Så blev det pizza till lunch! Efter hår och smink skulle klänningen på för då var det dags för fotografering ute. Två dagar innan bröllopet var det rimfrost i alla träd och så vackert! Dagen före spöregnade det... Typiskt!!! Men Therese fick till stämningsfulla kort ändå!
Strax före fyra var det dags att stuva in alla fem i bilen och åka till kyrkan. Min syster var så nervös så hon mådde illa, ;) När vi väl var framme var det dags att tåga in! Kantorn spelade falskt och vi alla blev så fulla i skratt. Det lät hemskt!!! Själva vigselcermonin kommer jag knappt ihåg... Jag var så pirrig och lycklig att det enda jag minns är Johans leende och att mina händer skakade.
Själva festen hade vi på Ordenshuset i Backa. Det var en oförglömlig fest med en massa glädje och skratt! Vi åt otroligt god mat, sjöng, dansade och hade roligt ända till halv fyra på morgonen. Då orkade vi inte mer... Då var det dags för bröllopsnatt! ;)

Ja, roligare har jag nog aldrig haft (trots att jag var nykter pga att lille Teo låg i magen)! Kanske skulle gifta sig igen...













Alla foton tagna av Therese Nilsson.


En syster

En syster
Av: Siv Andersson

En syster är ett stöd
och en hjälpande hand.
Hon är bunden till dig
med ett kärleksfullt band.

Som lilla... eller stora...
är hon dig ganska lik.
Hon finns i många minnen
och hon gör din levnad rik.

Det känns tryggt att hon vet
varifrån du kom,
att hon ser vad du gör
och att hon bryr sig om.

Med henne kan du dela
både sorger och skratt...
En syster är en gåva
- en ovärderlig skatt.



Min syster, Anna, är fem år yngre än mig. Ända sen hon var nyfödd har hon och jag varit näst intill oskiljaktiga - trots åldersskillnaden. När jag hade kompisar hemma fick Anna vara med och om det nån gång hände sig att hon inte fick det blev hon så ledsen. När jag träffade Johan var jag 18 år och Anna 13 år. Det var en stor förlust för Anna... Helt plötsligt fick hon inte ha sin syster för sig själv och jag glömde väl helt enkelt bort Anna i nyförälskelsen... Nu på senare år har vi haft fullt upp med våra egna liv och nu när Anna studerar ses vi alldeles för sällan. Blir oftast bara hemma hos mamma och pappa. Anna ägnar hela sitt liv åt sina studier nu... Just nu saknar jag Anna så oerhört mycket!!! Såg att hon ringt nu när vi varit borta i nån timme och fick världens "längtan-attack"... 

Anna, jag älskar dig så!!! Saknar dig massor... Bara så du vet! =)


Fel...

Ibland blir allt bara fel och ingenting känns bra... Just så är det nu... =(

Sol & värme

Nu skulle jag gärna vilja ha lite sol och värme! En sista minuten resa skulle inte va så dumt... Men det får vänta... Får drömma mig tillbaka till vår Kreta-resa i somras istället... =)









Hemmafru med lön?

Jag skulle nog kunna tänka mig att vara hemma ett tag - OM jag fick lön då förstås. Tänk va skönt att bara göra dagarna till det man vill... Man skulle nog anställa nån som tog hand om städ, disk och tvätt då oxå... ;) Nä, allvarligt talat! Fast jag skulle nog kunna vara hemma deltid i några månader nu. Om det inte vore så kul att arbeta med de små i skolan så vore det lockande!

Idag kände jag verkligen glädje över att arbeta! Att ha de mindre barnen är såå kul! =) Jag är motiverad och lustfylld över att få planera deras lektioner! Idéer och tankar bara snurrar runt! ;) Det är ju så det ska vara att jobba!!! =)

Så kanske det där med hemmafru får vänta ett tag!

Utlottning!!!

Malin har, på sin blogg, en utlottning! Man kan vinna ett hemligt litet paket vars innehåll är något alla kan ha användning för! =) Spännande??? Gå då in på Malins blogg, http://gottoblandat.blogg.se,  och var med och tävla!

HATAR huvudvärk!!!

Under hela hösten har jag haft problem med huvudvärk... =( Ibland spänningshuvudvärk och ibland migrän. Migrän har jag aldrig haft förut utan första gången var i somras och det var hemskt!!! Sen har jag haft det några gånger under hösten. Under jullovet har jag haft ont i huvudet en gång. Det har varit sååå himla skönt (speciellt att inte behöva äta de där j-a tabletterna), men nu när jag börjat jobba igen så börjar självklart huvudvärken oxå! Idag kände jag redan på morgonen att jag skulle få ont och det trappades upp hela dagen... Så när jag åkte hem var det hemskt!!! Så det var bara att ta medicin och lägga sig. Låg i nästan 2 timmar innan det släppte. VILL INTE få de där problemen igen... VILL INTE ha den där dagliga huvuvdvärken igen...

Längtan

Åååå, vad jag längtar efter Teo nu!!! Hann ju knappt träffa honom idag...

Min lille busiga prins ligger (förmodligen) och sussar hos mormor och morfar just nu. Kan se honom framför mig, hur han ligger där med tutten och snutten antingen på rygg med armarna utsträckta ovanför sig eller på mage hopkrupen i fosterställning tvärs över spjälsängen.

Tutten och snutten är verkligen viktiga saker för Teo!  =) När man hämtar honom på dagis så är tutten och snutten det första han ska ha. När han blir arg eller ledsen så ropar han "tutte".

Tänk när han låg i sin plastbalja på BB med snutten bredvid sig...

 


...eller på sig, som ett täcke. ;)



Min lille plutt som nu inte längre är så liten... Vart tog min bebis vägen???

Förresten...

...så gick det, som ni skulle önska mig lycka till för, bra!!! =)

Ensam hemma...

Sitter här hemma alldeles ensam... Det är alldeles tyst, förutom brasan som knastrar. Mysigt!!! Det behöver jag efter två dagar på jobbet, två hektiska dagar vill säga! Johan har åkt på badminton och Teo har åkt hem till mormor och morfar. Mormor var in en sväng efter jobbet och ville låna med sig Teo hem tills imorgon och det får hon så gärna. Han älskar verkligen att vara där! =)
Vad ska jag då hitta på nu när jag är helt själv? Jo, jag ska faktiskt köra det styrke- och stabilitetsprogrammet som jag lånade av Johanna. Så snart ska jag byta om och ställa mig framför tv:n! Kommer nog kännas fånigt till en början, men gôtt efteråt!
Så upp med dig nu, lata Maria!!!

Önska mig lycka till...

...imorgon! Kan tyvärr inte säga till vad, men håll tummarna för mig!
TACK! =)

Tillbaka till vardagen

Så var då jullovet slut och vardagen är tillbaka... Jag skulle nog gärna varit ledig några dagar till, men det känns ändå skönt att komma in i alla rutiner igen!

Idag har vi haft planeringsdag och jag känner mig väldigt förväntansfull på "nya" jobbet! =) Jag har nu lämnat över klassförestånderiet i 5-6:an och ska vara mest i 0-2:an, men även några timmar i 5-6:an som resurs och 2 timmar i 
3-4:an. Ska bli så kul att få jobba med de mindre! Jag ser verkligen fram emot det! Det jag däremot inte ser fram emot är de tidiga morgnarna... Under lovet har vi varit vakna till fram emot tolv och Johan har oxå skämt bort mig med en hel del sovmorgnar. Så nu blir det tufft att komma in i rätt dygnsrytm igen... =/

Idag har vi firat svågerns 23-års dag! Så middagen bestod av smörgåstårta! *mums* Sen lite kaffe och kakor... Måste sluta med alla sötsaker nu! Julen är hemsk på så sätt, det blir så mycket onyttigt... Men nu när vardagen kommer igång igen kanske det är lättare att inte äta allt det där söta som är såååå gott. Faktiskt så tog jag mig en promenad med Anton förut och det var skönt att komma ut, trots -16 grader.

Nu ska jag planera en idrottslektion och sedan slappa!

Underbara

Jag har verkligen världens underbaraste man och son! Ja, ja nu tänker ni att så känner ju "alla", men jag är så glad att de finns här hos mig!
Johan ställer upp för mig dag som natt. Vilket humör jag än är på så finns han där för mig och gör allt för att få mig på rätt köl igen (även om det tar tid och han får en massa skit tillbaka...). Han får mig verkligen att känna mig älskad! Han är en riktig gentleman (som en av våra vänner alltid säger...)
Så min lille underbare och efterlängtade Teo vars ögon konstant lyser av bus! ;) Han förgyller min dag, han får mig att vilja kämpa när livet är som tyngst och han gör mig så stolt över att han är vår! Att höra honom ropa mamma är det bästa som finns!
Jag är så glad att jag har dem, jag är så lycklig över att de finns i mitt liv!!!


Början av ett nytt liv!

Eller tillbaka till det gamla kanske...
Har varit och fått massage 3 ggr under jullovet och idag var en av gångerna. Johanna, som masserat mig, har peppat mig varje gång att komma igång med träningen igen... Dels för min kropps bästa och dels för mitt psykes. Idag fick jag med mig en tränings-dvd, Styrka & stabilitet, som hon tyckte jag skulle testa. Så nu ska jag följa hennes råd!
Har gått med i en träningsgrupp på www.piggelino.se oxå. Det kanske peppar mig ännu mer...
Johan menar att han ska börja styrketräna och jag skulle oxå behöva hänga på, men det är ju det där med barnvakt. Tror inte Teo skulle passa så bra i en styrketräningshall (inte än på flera år i alla fall)... Han skulle fingra på ALLT!!!  
Men det är ju inte dåligt om jag är med på Friskis & Svettis på onsdagar, kör ett styrke- och stabilitetsprogram en dag i veckan och promenerar de andra dagarna. Så kanske jag kan köra lite egna styrkeövningar oxå.
Peppa mig nu!!!

Om nån är nyfiken...

...så har jag min gamla blogg kvar! ;)

Börja om från början...

Välkommen till min nya blogg! :) Har blivit inspirerad att börja blogga igen nu när jag under en period läst min bästa väns blogg... Så här är jag nu! ;)
Får väl se om jag orkar hålla bloggen vid liv den här gången...

RSS 2.0